Asperges met ham en pesto

Benodigdheden
  • Voor 4 personen:
  • 2 kg asperges
  • Jermayo Hollandaisesaus
  • Room
  • Citroensap
  • 200 g plakjes gedroogde ham
  • Basilicum pesto (zie extra tip)
  • Olijfolie, peper, zout
Bereiding

Schil de asperges en snijd het harde uiteinde eraf. Kook de asperges een tiental minuten in een pot met gezouten water tot ze beetgaar zijn.
Laat de asperges afkoelen en wrijf ze in met olijfolie, peper en zout. Gril zowel de asperges als de plakjes ham kort in een grillpan of in de oven. Intussen meng je de hollandaisesaus met een scheut room en enkele druppels citroensap en warm je deze op.  
Leg de asperges op een bord, voeg er de saus en de in stukjes gesneden ham aan toe en werk af met de pesto.

Tip

Wil je echt indruk maken met je gerecht? Maak dan de pesto zelf in enkele simpele stappen!

Ingrediënten: olijfolie (1.5 dl), pijnboompitten (60 g), verse basilicum (60 g), parmezaanse kaas (80 g), peper, zout

Doe de pijnboompitten in een hakmolen en maal ze fijn. Voeg de basilicum, het peper en zout toe en laat nog even malen. Voeg al draaiend de olijfolie toe tot je een smeuïge massa krijgt. Snijd de parmezaanse kaas in stukjes en voeg deze nog even toe aan de hakmolen en je pesto is af!
Bewaar de overschot in een goed sluitend potje en de pesto is nog zeker twee weken houdbaar in de koelkast.